Web Analytics Made Easy - Statcounter

منتخب یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: پس از پیروزی انقلاب با افشا شدن توطئه‌های آمریکا در لانۀ جاسوسی علیه ایران در سال ۵۸، آمریکا مبادرت به اعمال تحریم علیه ایران کرد و بعد از آن نیز، به بهانه‌های دیگر تحریم‌های اقتصادی تجدید شده است.

 

سیّد مصطفی میرسلیم، منتخب مردم تهران در انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص درخواست وام ۵ میلیارد دلاری ایران از بانک بین‌المللی پول، اظهار داشت: طبق اصل 80 قانون اساسی، گرفتن وام خارجی از طرف دولت باید با تصویب مجلس شورای اسلامی باشد و علی‌رغم عضویت ایران در صندوق بین‌المللی پول، آن درخواست باید به تصویب مجلس برسد، اما باید توجه کرد که بنابر سوابق امر، آن صندوق قبل از تصویب و اعطای وام خواستار ارائۀ اطلاعات اقتصادی دربارۀ جداول موازنۀ پرداخت‌های کشور خواهد شد و چنین ورودی از طرف آن صندوق معلوم نیست به مصلحت ما باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  وی ادامه داد: بعلاوه ما می‌دانیم که صندوق بین‌المللی پول ابزاری است که با آن وزارت خزانه‌داری آمریکا در کشور‌های متقاضی وام مداخله می‌کند و این نیز دلیل دیگری است بر ضرورت مراعات احتیاط نسبت به مداخلات آن صندوق در امور کشور ما که تحت تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانۀ آمریکا قرار دارد.

میرسلیم با بیان اینکه صندوق بین‌المللی پول نهاد مستقلی نیست و تحت نفوذ آمریکا قرار دارد، گفت: طبق اساسنامه، صندوق بین‌المللی پول نهاد پولی مستقل جهانی است که 75 سال پیش به وجود آمده و ازنظر تشکیلاتی حتی وابستگی به سازمان ملل ندارد و هدف آن گسترش همکاری بین‌المللی درزمینۀ مسائل پولی و رفع محدودیت‌های ارزی، تثبیت نرخ‌های ارز و تسهیل کارکرد نظام پرداخت‌های چندجانبه بین کشور‌های عضو است ولی مانند بسیاری از نهاد‌های بین‌المللی دیگر، ازجمله توافق FATF، تحت نفوذ عملی آمریکا است. آمریکا سیاست‌های خود را به‌صورت غیرمستقیم از طریق این نهاد‌ها اعمال می‌کند و نوع برخورد صندوق بین‌المللی پول نیز با درخواست ایران، صرف‌نظر از جنبه‌های قانونی آن، نشان‌دهندۀ نوع اعمال سیاست آمریکا خواهد بود.

عضو هیئت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون آسیب‌پذیری کشورمان از تحریم‌های آمریکا، تاکید کرد: این اولین تحریم غیرقانونی و ظالمانۀ آمریکا نیست؛ پس از پیروزی انقلاب با افشا شدن توطئه‌های آمریکا در لانۀ جاسوسی علیه ایران در سال ۵۸، آمریکا مبادرت به اعمال تحریم علیه ایران کرد و بعد از آن نیز به بهانه‌های دیگر تحریم‌های اقتصادی تجدید شده است. البته تحریم‌های اخیر فقط جنبۀ اقتصادی ندارد بلکه امور اجتماعی و انسان دوستانه را نیز در برمی‌گیرد که نشان‌دهندۀ عدم پایبندی آمریکا است.   وی افزود: آمریکا آن میثاق‌های بین‌المللی را محترم می‌شمارد تا موقعی که خودش موضوع آن نباشد، اما به‌محض آن‌که منافع آمریکا به میان کشیده شود، با جسارت تمام، مفاد آن میثاق‌ها را زیر پا می‌گذارد مثل کنار کشیدن از یونسکو در سال ۱۹۸۴ و نپذیرفتن پیمان کیوتو که آمریکا به‌عنوان بزرگ‌ترین متهم تولیدکنندۀ گاز‌های گلخانه‌ای زیر بار آن نخواست برود، یا برجام که با نوع برخورد متکبرانۀ آمریکا دربارۀ آن همگی آشنا هستیم؛ بنابراین خوی استکباری و کینه‌توزانۀ آمریکا مشخص و ثابت است و ما نباید امید به آمریکا و هم‌پیمانانش ببندیم و باید یقین داشته باشیم که خیری از آن‌ها نصیب ما نمی‌شود؛ آن‌ها جز به تسلیم تمام‌عیار ما به چیز دیگری راضی نمی‌شوند.

میرسلیم ادامه داد: درنتیجه راه‌هایی را باید انتخاب کنیم که از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی الهام گرفته باشد. نوع مدیریت کشور باید به‌جای اتکا به آمریکا و اروپا، امید داشتن به آن‌ها و متأثر شدن از تدابیر آن‌ها، بر خداباوری و خودباوری و به‌کارگیری امکانات خدادادی فراوان و استعداد‌های سرشار جوانان، افزایش تاب‌آوری و خودکفایی بر مبنای آن سیاست‌های کلی باشد. هرچه دیرتر بر آن مبانی برنامه‌ریزی اقدام کنیم، بیشتر متضرر می‌شویم و عقب می‌مانیم.

منتخب مجلس یازدهم تصریح کرد: این‌ها شعار‌هایی بود که در دوران انتخابات اخیر می‌دادیم و آراء مردم نشان داد که آن‌ها بدان شعار‌ها و محتوای آن اعتقاد راسخ دارند و اکنون نیز منتظرند که آن سیاست‌ها جامۀ عمل به خود بپوشد. مجلس قبلی چه در قانون‌گذاری‌های خود و چه در نظارت بر دولت در مورد اجرای قوانین حق مطلب را ادا نکرد و این اصلاح ریشه‌ای باید در مجلس یازدهم انجام گیرد، دولت هم خود را بر آن وفق دهد تا مطالبات اصولی مردم برآورده شود. تمام ساختار، طرز تفکر و فعالیت مجلس باید بر آن هدف استوار شود و همه باید به الزامات آن تن دهیم تا از مشکلاتی که گریبانمان را گرفته است، خارج شویم.

وی گفت: اصلاح ساختار بودجه و خروج از وابستگی به عواید خام فروشی نفت، حفظ و تقویت ارزش پول ملی و اصلاح وضع بانک‌ها، اولویت دادن به وضع محرومان و اشتغال جوانان با اجرای درست و شجاعانه و عالمانۀ قانون هدفمندی یارانه‌ها و سیاست‌های اصلاح الگوی مصرف و جلوگیری از اسراف‌ها، برخورد جدی با مفاسد، تبعیض‌ها، ویژه خواری و تخلف‌ها در همۀ نهاد‌های حکومتی و عمومی در شکل‌های مختلف آن، با سرلوحه قرار دادن شفافیت مالی و سیاسی.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا انتخابات اصولگرایی امریکا برجام تحری صندوق بین المللی پول علیه ایران سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۸۳۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا و همچنین قطعنامه جانبدارانه پارلمان اروپا علیه ایران تصریح کرد:  توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی ایران خللی در عزم و اراده ایران ایجاد نمی‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

کنعانی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

وی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند. 

کنعانی افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

وی ادامه داد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

تحریم‌های مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایرانقطعنامه جانبدارانه پارلمان اروپا علیه ایران

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • کنعانی: توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • عیار تسلیم‌ناپذیری دربرابر ظلم